Кадър: БНТБългарските граждани са двойно ощетени след хакерската атака в НАП.

...
Кадър: БНТБългарските граждани са двойно ощетени след хакерската атака в НАП.
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ се счепкаха в ефир за хакерската атака

Кадър: Българска национална телевизия

" Българските жители са двойно ощетени след хакерската офанзива в Национална агенция за приходите. Първо ще се постанова да заплащат и второ остава терзанието, кой ще употребява изтеклите им персонални данни ". Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Съдът би трябвало да потвърди кой е причинителят на това действие. Поръчителят е доста значим. Явно офанзивата има и политически привкус ", сподели още по тематиката българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

" Има потребност да се усъвършенства киберзащитата. Публичният бранш по-трудно догонва достиженията на частния бизнес ", добави той.

" Очевидно страната не може да отбрани данните ни. Как ще бъдем признати в Шенген откакто 20-годишен открадна толкоз персонални данни ", разяснява Витанов.

" Не можем да стартираме да преписваме и този проблем с Шенгенската зона. Не мога да приема за съществено такова нещо ", приключи Новаков.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР